Over Lies

Sinds 1968, toen ik van mijn ouders ter ere van het behalen van mijn middelbare school een schilderdoos met olieverf, compleet met penselen, palet en houten ezel kreeg, heb ik geschilderd. Schetsen en tekenen deed ik vanaf mijn prille jeugd en toen duidelijk werd dat ik hiermee door wilde gaan heb ik de opleiding modetekenen- en ontwerpen aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem gevolgd. 

Figuur- en portrettekenen waren belangrijke vakken, zodat ik me hierin verder ontwikkelde. In de jaren hierna heb ik me bezig gehouden met o.a. reclametekenen, het geven van teken- en schilderlessen en het werken met papier. Sinds 2001 heb ik de penselen weer ter hand genomen en gestimuleerd door een oud-lerares, Elly Lamaker van de kunstacademie, ben ik me vooral op portretschilderen gaan richten.

 

Van september 2014 tot juni 2017 heb ik in Montevideo, Uruguay gewoond en heb ik geprobeerd impressies vast te leggen van dit Zuid-Amerikaanse land met het bijzondere heldere licht.

Vanaf de immense riviermonding “Rio de la Plata” in de buurt van Montevideo tot voorbij “Punta del Este” waar de Atlantische oceaan begint, zijn de prachtige duinen en uitgestrekte stranden en niet te vergeten zijn bewoners voor mij een grote inspiratiebron geweest.